Cati dintre noi nu am trecut pe langa o casa care avea o gradina frumos amenajata, cu bun gust? Sunt sigur ca majoritatea, au avut ocazia de a se mira, si de a afirma “wow, este superba”. Dar cati dintre noi n-am pus intrebarea, oare ce elemente au fost folosite? Aceasta intrebare sunt de parere ca nu multi si-au pus-o. De aceea voi incerca sa va explic in cele ce urmeaza elementele importante in amenajarea unei gradini.

Gazonul reprezinta poate cea mai importanta piesa a unei gradini. Infiintarea gazonului se poate face fie prin insamantare, primavara sau toamna, fie prin montarea de rulouri de gazon. Orice metoda s-ar adopta, terenul trebuie pregatit pentru gazonare. Daca exista buruieni, se aplica un erbicid total, dupa care se marunteste pamantul cu o freza mecanica, se amesteca cu nisip (daca e cazul), si se niveleaza. Mai departe, daca metoda aleasa este insamantarea, se arunca samanta, se incorporeaza, se tavalugeste. Daca alegem rulourile de gazon, dupa tavalugire se imprastie un strat de nisip, dupa care se trece la montarea rulourilor. In ambele cazuri se uda bine, de preferat cu o instalatie de irigare.

In cazul rulourilor de gazon, ne putem bucura de verde imediat, dar insamantarea se realizeaza cu costuri mai mici. Dupa ce trecem de etapa gazonului, ideale ar fi cateva obiecte de decor, pe care le putem amplasa armonios, pe gaznoul insamantat. Spre exemplu niste pietre mari, asezate in forme placute, ar crea o priveliste deosebita, care ar atrage privirea fiecaruia. Pentru orice intrebare, nu ezitati sa ne contactati.